Vasario 26 dieną grupė Vilkijos gimnazijos mokinių kartu su karjeros specialiste Roma Kochiene ir specialiąja pedagoge Jurga Mačiukiene dalyvavo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro atvirų durų dienoje. Renginio metu mokiniai galėjo susipažinti su įvairiomis maisto gamybos profesijomis, stebėti mokymo procesą ir patys išbandyti praktines užduotis.
Mokiniai gamino sausainius, mokėsi taisyklingai maišyti tešlą, formuoti kepinius bei stebėjo kepimo procesą. Jie taip pat ruošė blynų tešlą, sužinojo, kokių ingredientų reikia skaniems ir puriems blynams, ir kokios proporcijos yra svarbiausios, siekiant geriausio rezultato. Dirbdami su profesionaliais virtuvės šefais ir mokymo centro studentais, jie įgijo naudingų žinių apie maisto gamybos subtilybes.
Be praktinių veiklų, mokiniai susipažino su mokymosi galimybėmis centre – išgirdo apie siūlomas specialybes, mokymo programas bei praktikos galimybes tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.
Diena buvo įdomi ir naudinga – mokiniai ne tik patobulino savo įgūdžius virtuvėje, bet ir geriau suprato maisto pramonės profesijų svarbą.
Grįžome dainuodami ir puikiai nusiteikę.